Дифавтомат і ПЗВ: відмінність | Комапнія "АМПЕРАЖ"

Чому обирають саме нас

1

Ми завжди враховуємо
індивідуальні вподобання
та вподобання клієнтів

2

Ми чітко дотримуємося
встановлених термінів
виконаних робіт

3

Наші ціни Вас приємно
здивують

UA RU

Дифавтомат і ПЗВ: відмінність

Ампераж

Дифавтомат чи ПЗВ – що краще? Це питання гостро постає при проектуванні нової електромережі. Тому ми вирішили вам розказати про всі плюси і мінуси цих захисних приладів.

Якщо глянути на дифавтомат та ПЗВ, то великої відмінності ви не помітите. Ці прилади дуже схожі, але функції виконують різні.

Прилад захисного відключення спрацьовує, якщо в мережі з’являється диференціальний струм (струм витоку). При виникненні струму витоку наражається на небезпеку в першу чергу людина, якщо доторкнеться до пошкодженого обладнання. Крім цього, якщо відбудеться витік струму, тоді починає нагріватись ізоляція, що може призвести до пожежі.

Дифавтомат – це унікальний прилад, який складається з автоматичного вимикача та ПЗВ. Тобто диференціальний автомат може захисти вашу оселю від  коротких замикань, від перенавантаження та від виникнення витоку струму.

Висновок – ПЗВ не зможе вас захистити від перенавантажень та короткого замикання.  Тому не думайте, якщо ви придбали ПЗВ, то повністю захистили вашу електромережу.


Ампераж

ПЗВ являє собою індикатор, що контролює витік струму, і якщо в мережі пошкодилась ізоляція і виник витік струму, ПЗВ спрацює та відключить мережу. Якщо буде увімкнено багато приладів, станеться перевантаження і ПЗВ не спрацює, що призведе до загорання проводки. Якщо при увімкненні ПЗВ з’єднати фазу і нуль, станеться коротке замикання, пристрій також не спрацює.

За ціною ПЗВ та дифавтомати відрізняються – дифавтомат трохи дорожчий за ПЗВ.

Що стосується надійності спрацьовувань, то ці прилади не поступаються один одному.

Як ми знаємо, дифавтомат є комбінованим приладом, й головним мінусом при експлуатації є те, що при його спрацюванні неможливо взнати, що стало причиною відімкнення – коротке замикання, перенавантаження чи витік струму. Щоправда, ці прилади розвиваються, сучасні моделі вже є оснащені індикатором спрацювання щодо диференціального струму.

Плюсом дифавтомата є його зручність при монтажі, що спрощує роботу електрика та підвищує надійність електроланцюга (чим менше з’єднань, тим краще). Але при його поломці, прилад потребує повної заміни. При використанні ПЗВ+автомат ремонт вийде дешевшим, замінюють лише один елемент. Тому при проектуванні електромережі ці аспекти слід враховувати.

Якщо схема проводки є простою, тоді не принципово, що ви використаєте – дифавтомат чи ПЗВ. Якщо у вас великий приватний будинок, то тут слід продумати, на які лінії ставити дифавтомати (де є більше навантаження), а на які дифавтомат + ПЗВ (освітлення, розетки). Варіантів можна придумати безліч, але головне, щоб ви розуміли для чого ви це робите. Тут вам без професійного електрика не обійтись. Спеціалісти компанії «Ампераж» допоможуть вам правильно та безпечно облаштувати вашу електромережу.

*
TOP