Якісний електрокабель – запорука успіху! – Електромонтажні роботи у Львові та області -

Чому обирають саме нас

1

Ми завжди враховуємо
індивідуальні вподобання
та вподобання клієнтів

2

Ми чітко дотримуємося
встановлених термінів
виконаних робіт

3

Наші ціни Вас приємно
здивують

UA RU

Якісний електрокабель – запорука успіху!

Ампераж Львів


Як обрати якісний електрокабель?

Роблячи ремонт, не задумуєшся про якість усіх куплених матеріалів. Але при оновленні електромережі економити не варто. Адже ця економія може «вилізти боком» - в Україні щороку фіксують дуже багато пожеж, причиною яких стала неякісна електропроводка. Тому на  якість матеріалів треба в першу чергу звертати увагу, а особливо на якість кабелів, які по праву вважають кровоносними судинами електромережі.


Ампераж Львів

Яким критеріям повинен відповідати якісний електрокабель?

  1. Фахівці в першу чергу рекомендують звертати увагу на переріз проводів. Часто буває, що переріз кабелю на 45-50% менший, ніж вказано в характеристиках (наприклад, замість 1,5 мм кв. переріз може бути 0,8), що стає причиною перегріву та пожежі. Як самостійно вирахувати точний переріз кабелю? Це можна зробити за допомогою штангельциркуля чи мікрометра. Але якщо в магазині не дозволяють виміряти електрокабель чи ви не маєте інструментів, тоді берете шматок кабелю, бажано радянського, потрібного перерізу і порівнюєте з пропонованим в магазині. Звертаєте увагу на колір та товщину жили.
  2. Важливим фактором також є якість електропровідного матеріалу. Виготовляють кабелі з алюмінію та міді. Алюмінієвий провід є дешевшим та має нижчу електропровідність, окисляється та часто ламається. Тому фахівці часто надають перевагу мідному проводу. Якість алюмінію та міді можна визначити на око. Якщо зняти ізоляцію, мідні та алюмінієві жилки повинні яскраво блищати, жодних вкраплень не повинно бути. Відсутність блищання має вас насторожити, адже це вказує, що даний метал не підходить до електротехніки.
  3. При розрізанні кабелю ви побачите, що алюмінієва жилка в середині, а мідна ззовні, не купуйте цей електрокабель. Такі кабелі не застосовують у побуті.
  4. Зверніть увагу на міцність кабелю! Перевіряйте її одразу в магазині – якщо електрокабель якісний, ви зможете його без зусиль зігнути і він не буде пружинити. Зробіть декілька подвійних згинів.
  5. Ізоляція кабелю не має бути дуже тонкою чи жорсткою, адже це може стати причиною пожежі. На оболонці кабелю має бути чітке маркування, його не можна стерти за допомогою слини. В маркуванні вказано параметри кабелю, рік випуску та про дані виробника.

    Зверніть УВАГУ: Якщо кабель виготовлено декілька років тому, то нема гарантії, що його зберігали в належних умовах.


  6. Слід звернути увагу на температурний діапазон, чим ширший, тим кращий. Це дозволяє незалежно від пори року здійснювати прокладку кабелю та його ремонт.
  7. Ну і, звісно, велике значення відіграє ціна проводу. Чим менша ціна, тим, відповідно, менша й якість.

       Якщо ви надумали заміну всієї електромережі, то радимо доручити покупку кабелів кваліфікованим електрикам. Такі, які працюють в компанії «АМПЕРАЖ»,  що нестимуть повну відповідальність за виконану роботу. Компанія «АМПЕРАЖ» працює на ринку України не один рік, й має у своїй базі багато вдячних клієнтів. У своїй роботі використовує виключно якісний та перевірений матеріал, що відповідає сучасним стандартам.

*
TOP